PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Фън Шуй в екстериора

Вход към сградата

Външният вход към сградата - прагът между дома или офиса и външният свят - е ключов фактор във ци и ще спъват доброто здраве и възможностите за забогатяване. Наличието на дърво или растение на безопасно разстояние от входа, обаче често служи като добра зашита от външна Ша, насочена към входа.

Пътеките и алеите имат същия ефект. Ако пътеката е близо до къщата, но е твърде тясна, ци на обитателите ще бъде потисната и неуравновесена.

Корекция: Или разширете алеята и избягвайте да засаждате високи, кичести дървета и храсти край нея, или окачете вятърен чан пред вратата.

Ето още няколко примера:

Добър входРазширяваща се към пътя алея1.-2. По принцип идеалните входове създават усещане за отвореност, простор и дори за величественост. Алеите, които свързват сградата с улицата, трябва да се разширяват навън.

 

Стесняваща се алея3. Стесняващата се алея ще ограничава професионалните и финансовите перспективи. Ако къщата е разположена на място с наклон, входът към спускащата се част е за предпочитане пред врата с лице към баира.

 

Стълби надолуСтълби нагоре4-5.    Ако има стъпала, те трябва да бъдат плавни и не твърде стръмни. Вратата трябва да се отваря към широка площадка. Тесните, стръмни стъпала оставят парите да се изтърколят от къщата. Стълбите, които се спускат надолу към къщата, са лоши. Обитателите постоянно ще водят битки в професията си. За да коригирате този проблем, поставете прожектор или лампа, насочени към покрива.

 

Храсти на алеята6. Храстите и цветята са благоприятни, защото подобряват ци на къщата. Те трябва да виреят добре и да не пречат на преминаването по пътеката; ако са прекалено големи, ги подкастрете.

 

Веранда с колони7. Въпреки че верандите са елегантно преддверие и красиво допълнение към къщата, внимавайте с поддържащите колони. Те не бива да са прекалено големи и близо до вратата. Кръглите колони са за предпочитане пред квадратните, които могат да доведат до фалит. За да коригирате квадратна колона, спуснете по ръбовете увивни растения. Потискащата колона може да се коригира с огледало, поставено на нивото на очите или с думите "Бъди благословен", написани на колоната. (надписът прилича на чудодейно универсално лекарство)

Извита пътека8. Пътеките, водещи към вратата, могат да бъдат извити. Желателна е равномерната дъга, както и растенията край нея.

* редактор - Банко Пиронков, консултант по Фън Шуй

Рейтинг:

Отзиви

Коментирай
loading...