Назад до Деветте основни лечения

Деветте основни лечения

  1. Деветте основни лечения
  2. Ярки предмети
  3. Звуци
  4. Живи обекти
  5. Подвижни обекти
  6. Тежки обекти
  7. Електрически обекти
  8. Символични обекти
  9. Цветове
  10. Други обекти

Цветове

Използването на цветовете е ключов фактор за Ци (по-скоро е Ян-активатор, отколкото Ци-генератор). Все пак твърде много червено действа потискащо, затова се използва дозирано количество, което внася жизненост към дома и кабинета ни. Червена входна врата помага за ясното определяне на "устата на Ци", ако досега това не е установено. Червените стени в ресторант, като част от декорацията, помагат за увеличаването на енергията и така принуждават клиентите да се хранят бързо, което от своя страна води до честата им смяна по масите.

Завързана червена панделка или тънка червена ивица, боядисана на парапета по протежението на стълбище, ще насочи хората нагоре по него. За ресторант на два етажа това служи за привличане на хората да се хранят не само на долното, но и на горното ниво. Червена панделка, завързана за дръжката на врата, която се тряска, помага за намаляване на свадите в един дом или офис.

В Ба Гуа могат да се използват различни цветове за различните секции. Например известността или Огънят могат да се представят с червения цвят. И така, ако желаете да генерирате повече Ци в секцията на известността, бихте могли да коригирате с червен цвят или огън, или нещо символизиращо тази идея - да закачите плакат с горящ огън на него, например. По същия начин, ако искате да подсилите секцията на кариерата си с вятърна камбанка, бихте могли да подсилите това лечение, като използвате черна вятърна камбанка. Както подчертахме, черното е символ на кариерата.

* редактор - Банко Пиронков, консултант по Фън Шуй

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Анонимен
Много интересна статия, ще обмисля съветите
Виж още отзиви
Коментирай
loading...