PANDEA BEAUTY - ТОПЛАТА КРАСОТА НА ПРИРОДАТА
Назад до Принципи на Фън Шуй

Фън Шуй - изкуството на месторазполагането

  1. Фън Шуй - изкуството на месторазполагането
  2. Ци
  3. Ин-Ян
  4. Ша

Фън Шуй е древна китайска система от правила и принципи, които се опитват да обяснят въздействието върху човешкия живот на планирането и дизайна на неговия дом и работно място, както и на заобикалящата го естествена среда. Това е изкуство за създаването на балансирани и хармонични условия за живот и труд. На китайски език Фън Шуй буквално означава "вятър" и "вода". Вятърът внушава движението или потока на вселенската енергия, или Ци, която влияе върху всичко. Водата означава резервоара или приемника на Ци. Принципите на Фън Шуй са създадени, за да хармонизират влиянието на вятъра и водата.

Фън Шуй е известно също като китайска геомантия. То обхваща това, което източната философия разглежда като "Ци", т. е. потокът или енергийната струя във вътрешността на сграда. Тази концепция не се различава от потока на енергията Ци вътре в човешкото тяло, върху който се основава акупунктурата и традиционната китайска медицина (ТКМ). Според тази философия, ако Ци тече равномерно през вашето тяло, като цяло сте здрави. Ето защо, ако тече плавно през вашия дом и офис, то тогава животът ви започва да тече по-лесно и "късметът, щастието и добрите съвпадения" следват вашия път.

Главната цел при използването на Фън Шуй е да се създаде място, където ще желаете да прекарате времето си, а не място, от което непрекъснато се опитвате да избягате, защото нещо не е съвсем наред. Ако усещате приятни местата, където прекарвате повечето от времето си, то това ще има ефект и върху цялото ви отношение към живота, както и върху всеки, който влиза във вашия дом и работно място.

Вероятно интуитивно усещате, че нещо не е наред с някое място, но сте затруднени да обясните това чувство. Може и да сте наблюдавали ситуации, в които късметът и здравето на хората се подобряват в резултат на промяната на домашните и работните помещения. Фън Шуй предлага няколко отговора на въпроса защо тези ситуации се появяват. Също така, то описва някои прости решения за подобряване на потока, баланса, хармонията, здравето, известността, приятелските връзки, кариерата и градивните страни на човешкия живот. Привидно без последствия подобренията на Фън Шуй могат понякога радикално да повлияят върху усещането за заобикалящата ви среда като цяло.

Защо точно действа Фън Шуй, е мистерия за съзнанието на XX век. Знанието, което дава отговор на този въпрос, не бива да се търси от логичната или "лява" гледна точка, защото това е обречено на разочарование. Фън Шуй изисква "по-дясна" гледна точка, използването на интуиция и чувства. Запомнете: приложението на принципите на Фън Шуй е основано преди всичко на наблюдение, размишление и здрав разум. Фън Шуй ни предлага техники за изразяване на интуитивното усещане за едно място, т. е. когато влезете в място, което не чувствате съвсем наред, вместо да пропуснете това интуитивно чувство, трябва да можете да се огледате и да прецените какво би могло да допринася за притеснението ви. Ако това е място, което можете да промените, то направете нужните Фън Шуй подобрения и наблюдавайте с времето влиянието им - дали е дълбоко, или неуловимо. Отбележете също така как реагират приятелите и клиентите ви. От разказите на хора, направили Фън Шуй промени, личи, че след като техните приятели или клиенти са влезли в дома или офиса им, те винаги забелязват, че мястото е било ремонтирано, боядисано или някаква друга голяма физическа промяна. Посетителите могат да я почувстват, но поради настройката си те търсят физическите знаци, вместо да вникнат в неуловимите, нескъпи промени, които също имат своето въздействие. Най-добрите промени, направени според изискванията на Фън Шуй, са невидимите.

* редактор - Банко Пиронков, консултант по Фън Шуй

2. Ци

4. Ша

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Вики
Аз също искам къща с термопанели. Спряла съм се на https://vipers.bg/%d0%ba%d1%8a%d1%89%d0%b0-%d1%81-%d1%82%d0%b5%d1%80%d0%bc%d0%be%d0%bf%d0%b0%d0%bd%d0%b5%d0%bb%d0%b8/
Ива
Полезна статия, особено ако мястото не е прекалено голямо. Наскоро си купих сглобяема къща от https://vitalbox.eu/kushti/ и ще се опитам да я подредя като имам предвид споменатите принципи в статията.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...