Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Фън Шуй  »  Фън Шуй в екстериора  »  Автоалеи

Автоалеи

Автоалеи

Автоалеята също е важен проводник на ци, свързващ дома с главната пътна артерия. Най-добър е плавният, лъкатушещ и относително равен преход към пътя, който филтрира лошата екстериорна ци. Алеята във форма на полукръг също е благоприятна. Обръщайте внимание на начина, по който влизате и излизате. Уверете се, че посоката на излизане следва преобладаващия поток на движението по главния път. Ако пътят ви свързва с града, излизайте по посока на движението към центъра и се прибирайте откъм предградията. Ето няколко варианта:

Ако автоалеята пред вратата има формата на вилица, бащата и синът ще се карат и в къщата ще цари раздор; всеки ще иска да върви по свой собствен път.

Корекция: Нарисувайте червени прекъснати линии или подредете тухли като тирета напряко на алеята или Уличката.

Автоалея, която се стеснява в долната част, означава намаляващи професионални и финансови възможности. Най-лошият случай е когато алеята се спуска толкова стръмно надолу, че не виждате края й.

Корекция: В най-тясната точка поставете улична лампа, насочена към вратата или към покрива на къщата, за да привлечете възможностите. Ако уличката се спуска, издигнете два тухлени стълба в ниското, за да завъртите ци. Ако пътят се спуска към къщата, поставете лампа зад сградата, за да завъртите ци до най-високата точка на покрива.

Ако пътят е по-тесен от широчината на предната врата, в къщата няма да влиза достатъчно ци и късметът на обитателите ще се задушава.

Корекция: Разширете алеята, за да поощрите потока на ци.

Най-добри са кръгообразните автоалеи пред дома. Ако в средата на кръговете се посади трева или цветя, семейното богатство ще нараства. Въпреки че това подреждане е малко вероятно, идеалната автоалея се състои от 9 или 10 кръга или квадрата в редица. Тази последователност символизира китайските монети - или скрито богатство. Десетте кръга, в центъра на които има квадрати, символизират десетимата императори от династия Цин (императорите са 12). Нанизът от десет монети е ритуален предмет за предпазване от злото - той призовава силата на всички императори от могъщата династия Цин. Освен това квадратният отвор в кръга - формата на монетите - символизира парите и космическото единение на Дао. (Небето е кръгло, а земята е квадратна.)

* редактор - Банко Пиронков, консултант по Фън Шуй

Източници за Фън Шуй
Рейтинг: 5.0/5 на базата на 1 оценка
прегледи 3127

Препоръчани продукти

Коментари за Автоалеи

  Подобни статии

  История на Фън Шуй

  История на Фън Шуй

  Традиционната китайска геомантия е създадена устно и преминава през поколенията под различни форми о...
  Елементи на геомантията

  Елементи на геомантията

  Взаимоотношението на хората със сградите и с естествената околна среда е повлияно от редица елементи...
  Естествени земни форми

  Естествени земни форми

  Която и Фън Шуй система да се използва, първото нещо за наблюдение е влиянието на по-обширен район о...
  Входната врата

  Входната врата

  Предната врата трябва да се отваря навътре, а не навън. Врати, които се отварят навън, обезкуражават...