Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Фън Шуй  »  Фън Шуй в екстериора  »  Автоалеи

Автоалеи

Автоалеи

Автоалеята също е важен проводник на ци, свързващ дома с главната пътна артерия. Най-добър е плавният, лъкатушещ и относително равен преход към пътя, който филтрира лошата екстериорна ци. Алеята във форма на полукръг също е благоприятна. Обръщайте внимание на начина, по който влизате и излизате. Уверете се, че посоката на излизане следва преобладаващия поток на движението по главния път. Ако пътят ви свързва с града, излизайте по посока на движението към центъра и се прибирайте откъм предградията. Ето няколко варианта:

Ако автоалеята пред вратата има формата на вилица, бащата и синът ще се карат и в къщата ще цари раздор; всеки ще иска да върви по свой собствен път.

Корекция: Нарисувайте червени прекъснати линии или подредете тухли като тирета напряко на алеята или Уличката.

Автоалея, която се стеснява в долната част, означава намаляващи професионални и финансови възможности. Най-лошият случай е когато алеята се спуска толкова стръмно надолу, че не виждате края й.

Корекция: В най-тясната точка поставете улична лампа, насочена към вратата или към покрива на къщата, за да привлечете възможностите. Ако уличката се спуска, издигнете два тухлени стълба в ниското, за да завъртите ци. Ако пътят се спуска към къщата, поставете лампа зад сградата, за да завъртите ци до най-високата точка на покрива.

Ако пътят е по-тесен от широчината на предната врата, в къщата няма да влиза достатъчно ци и късметът на обитателите ще се задушава.

Корекция: Разширете алеята, за да поощрите потока на ци.

Най-добри са кръгообразните автоалеи пред дома. Ако в средата на кръговете се посади трева или цветя, семейното богатство ще нараства. Въпреки че това подреждане е малко вероятно, идеалната автоалея се състои от 9 или 10 кръга или квадрата в редица. Тази последователност символизира китайските монети - или скрито богатство. Десетте кръга, в центъра на които има квадрати, символизират десетимата императори от династия Цин (императорите са 12). Нанизът от десет монети е ритуален предмет за предпазване от злото - той призовава силата на всички императори от могъщата династия Цин. Освен това квадратният отвор в кръга - формата на монетите - символизира парите и космическото единение на Дао. (Небето е кръгло, а земята е квадратна.)

* редактор - Банко Пиронков, консултант по Фън Шуй

Източници за Фън Шуй
Рейтинг: 5.0/5 на базата на 1 оценка
прегледи 3177

Препоръчани продукти

Коментари за Автоалеи

  Подобни статии

  Дневната

  Дневната

  Дневната трябва да бъде приветлива и да отразява вашата личност и вашите интереси. Вие трябва да се ...
  Деветте основни лечения

  Деветте основни лечения

  Съществуват основни лечебни средства за променяне, усмиряване или повишаване на ци. Прилагани както ...
  Структурни елементи

  Структурни елементи

  Изглежда, че в условията на съвременния живот интериорният фън шуй ни въздейства повече от екстериор...
  Езера

  Езера

  Езерата и басейните също влияят на фън шуй. Езерото или всякакъв водоизточник на територията или бли...
  Кухнята

  Кухнята

  Разбира се, в предишните времена кухнята в много отношения е била центърът на дома и семейството се ...