Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Фън Шуй  »  Фън Шуй в екстериора  »  Автоалеи

Автоалеи

Автоалеи

Автоалеята също е важен проводник на ци, свързващ дома с главната пътна артерия. Най-добър е плавният, лъкатушещ и относително равен преход към пътя, който филтрира лошата екстериорна ци. Алеята във форма на полукръг също е благоприятна. Обръщайте внимание на начина, по който влизате и излизате. Уверете се, че посоката на излизане следва преобладаващия поток на движението по главния път. Ако пътят ви свързва с града, излизайте по посока на движението към центъра и се прибирайте откъм предградията. Ето няколко варианта:

Ако автоалеята пред вратата има формата на вилица, бащата и синът ще се карат и в къщата ще цари раздор; всеки ще иска да върви по свой собствен път.

Корекция: Нарисувайте червени прекъснати линии или подредете тухли като тирета напряко на алеята или Уличката.

Автоалея, която се стеснява в долната част, означава намаляващи професионални и финансови възможности. Най-лошият случай е когато алеята се спуска толкова стръмно надолу, че не виждате края й.

Корекция: В най-тясната точка поставете улична лампа, насочена към вратата или към покрива на къщата, за да привлечете възможностите. Ако уличката се спуска, издигнете два тухлени стълба в ниското, за да завъртите ци. Ако пътят се спуска към къщата, поставете лампа зад сградата, за да завъртите ци до най-високата точка на покрива.

Ако пътят е по-тесен от широчината на предната врата, в къщата няма да влиза достатъчно ци и късметът на обитателите ще се задушава.

Корекция: Разширете алеята, за да поощрите потока на ци.

Най-добри са кръгообразните автоалеи пред дома. Ако в средата на кръговете се посади трева или цветя, семейното богатство ще нараства. Въпреки че това подреждане е малко вероятно, идеалната автоалея се състои от 9 или 10 кръга или квадрата в редица. Тази последователност символизира китайските монети - или скрито богатство. Десетте кръга, в центъра на които има квадрати, символизират десетимата императори от династия Цин (императорите са 12). Нанизът от десет монети е ритуален предмет за предпазване от злото - той призовава силата на всички императори от могъщата династия Цин. Освен това квадратният отвор в кръга - формата на монетите - символизира парите и космическото единение на Дао. (Небето е кръгло, а земята е квадратна.)

* редактор - Банко Пиронков, консултант по Фън Шуй

Източници за Фън Шуй
Рейтинг: 5.0/5 на базата на 1 оценка
прегледи 2953

Препоръчани продукти

Коментари за Автоалеи

  Подобни статии

  Пътища

  Пътища

  Много домове не се намират близо до океан или река, но почти винаги са до пътища с трафик и движение...
  Земни парцели

  Земни парцели

  Квадратните и правоъгълните парцели са за предпочитане. Но височината, широчината, наклонът и посока...
  Дървета

  Дървета

  Дърветата и озеленяването допълнително подобряват фън шуй на пейзажа. Те изпълняват множество важни ...
  Вход към сградата

  Вход към сградата

  Външният вход към сградата - прагът между дома или офиса и външният свят - е ключов фактор във фън ш...
  Офисът

  Офисът

  За много китайци фън шуй заема жизненоважно място в изкуството на бизнес управлението. Всъщност сега...
  Интериорните врати

  Интериорните врати

  В идеалната къща, апартамент или офис потокът на ци трябва да е равномерен като кръвообращението на ...