Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Фън Шуй  »  Фън Шуй правила  »  Безредие

Безредие

Безредие

Ролята на безредието заема основно място в традиционния Фън Шуй със своето влияние върху потока на Ци. Безредието не е задължително бъркотия, по-скоро представлява сбор от специфични неща, които сме притежавали и на които е изтекъл "срокът на годност" от гледна точка на необходимостта да ги използваме. Хората имат склонност да складират материални предмети за "черни дни" в случай, че някога могат да им послужат. За жалост това запасяване блокира потока на Ци на работното място, вкъщи и на живота като цяло.

Нужно е само да си припомните времето, когато за последен път сте се местили в нов дом (и първо сте почистили вехториите) или сте направили пролетно почистване, за да се подсетите за чувството на осъзнаване, просветление, което съпътства едно голямо домашно разтребване.

Обикновен пример за безредие вероятно са дрехите, които не са били обличани от три или повече години, но са били запазвани ей така, в случай, че се върнат обратно на мода. Без значение е дали те все още ни стават или не. Тези дрехи само създават безпорядък в живота ни и фокусират вниманието ни в миналото, вместо в бъдещето. Ние имаме нужда да живеем в надежда, не в страх. Хората, които живеят в страх, често са потънали в миналото и срещат трудности при планирането на бъдещето си. Чрез отстраняването на безредието и чрез пролетното почистване на вече ненужното в живота им, те могат да се освободят от притежания, които символично и практически ги притискат.

Един от важните моменти за запомняне е, че "срокът на годност" варира за едни и същи предмети, които са собственост на различни хора, и нуждата от почистване, както честотата и времето за него, зависят изцяло от желанията и предпочитанията на индивида. Това включва продължителен процес на размисъл за определяне кое е същественото за него. Ако се чувствате задръстени, погледнете предметите около вас. Кое ограничава вашия растеж? От кое наистина не се нуждаете повече? Един прост акт на осъзнаване на вашата неразбория може да има решаващ ефект върху чувство ви за добро съществуване.

Влиянието на безредието може да се усети, когато се местите в ново жилище. Често хората даряват старите вещи на кварталния магазин за втора употреба. (Боклуците на един, може да са съкровище за друг, което подсказва, че тази постъпка понякога е най-подходяща.) Може да се наемат боклукчийски кофи за полупразните тенекии с боя и други вехтории. След като се преместите в новия дом, вие се чувствате освободени, което се дължи не само на новата обстановка. Другата причина е премахването на тежестта от боклуците и вехториите.

Въпреки това, ние не бива да се местим на всеки няколко години. Достатъчно е да сме честни със себе си в определянето на излишните предмети, което пък не апелира за напълно минимализиране, а по-скоро да запазим само тези неща, които носят свидни спомени, които се използват повечето време или ще влезнат в употреба през следващата година. Всичко друго, изглежда, е за боклука. Трябва само да си зададете един прост въпрос: "Използвал ли съм това през последните дванадесет месеца и смятам ли да го използвам през следващата година?" или "Ако трябва да се преместя в нов дом или офис до месец, този предмет достатъчно съществен ли е, че да заслужава разноските по преместването му?"

Източници за Фън Шуй
Рейтинг: 5.0/5 на базата на 7 оценки
прегледи 13014

Препоръчани продукти

Коментари за Безредие

 1. .

  Простотия
  Не е важна подредбата на къщата, а тази на душата
  Но new age са толкова прости и материални, че търсят проблема навън, а не вътре в душата.

 2. 1.

  така... ти не си ли чувал латинската максима - битието определя съзнанието..няма какво повече да се коментира

 3. 2.

  Ужас... плаша се от толкова елементарни хора. Статията е чудесна, благодаря.

Подобни статии

Трапезарията

Трапезарията

Трапезарията трябва да е просторна, уютна и приветлива. Атмосферата на тази стая е почти толкова важ...
Спалнята

Спалнята

Около една трета от живота си ние прекарваме в спалнята. В тази стая искаме да се отпуснем и да засп...
Дневната

Дневната

Дневната трябва да бъде приветлива и да отразява вашата личност и вашите интереси. Вие трябва да се ...
Деветте основни лечения

Деветте основни лечения

Съществуват основни лечебни средства за променяне, усмиряване или повишаване на ци. Прилагани както ...
Структурни елементи

Структурни елементи

Изглежда, че в условията на съвременния живот интериорният фън шуй ни въздейства повече от екстериор...
Езера

Езера

Езерата и басейните също влияят на фън шуй. Езерото или всякакъв водоизточник на територията или бли...