Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Фън Шуй  »  Фън Шуй в екстериора  »  Вход към сградата

Вход към сградата

Вход към сградата

Външният вход към сградата - прагът между дома или офиса и външният свят - е ключов фактор във фън шуй. Докато традиционният фън шуй поставя ударение върху ориентацията на главната врата и фасадата, фън шуй на Черната шапка на тантристкия будизъм се съсредоточава върху това как влияе околната на входа среда върху живота на обитателите. Външната врата представлява прелюдия към начина, по който се чувстваме, щом влезем веднъж в сградата, и определя отношението ни към света, когато излезем от къщата. Входът трябва да е елегантен и достъпен, а изходът трябва да предлага ясен, безпрепятствен изглед и път. Премахнете всички препятствия около вратата, като колони, дървета, стени или улични стълбове, които ще спират потока на ци и ще спъват доброто здраве и възможностите за забогатяване. Наличието на дърво или растение на безопасно разстояние от входа, обаче често служи като добра зашита от външна Ша, насочена към входа.

Пътеките и алеите имат същия ефект. Ако пътеката е близо до къщата, но е твърде тясна, ци на обитателите ще бъде потисната и неуравновесена.

Корекция: Или разширете алеята и избягвайте да засаждате високи, кичести дървета и храсти край нея, или окачете вятърен чан пред вратата.

Ето още няколко примера:

Добър входРазширяваща се към пътя алея1.-2. По принцип идеалните входове създават усещане за отвореност, простор и дори за величественост. Алеите, които свързват сградата с улицата, трябва да се разширяват навън.

 

Стесняваща се алея3. Стесняващата се алея ще ограничава професионалните и финансовите перспективи. Ако къщата е разположена на място с наклон, входът към спускащата се част е за предпочитане пред врата с лице към баира.

 

Стълби надолуСтълби нагоре4-5.    Ако има стъпала, те трябва да бъдат плавни и не твърде стръмни. Вратата трябва да се отваря към широка площадка. Тесните, стръмни стъпала оставят парите да се изтърколят от къщата. Стълбите, които се спускат надолу към къщата, са лоши. Обитателите постоянно ще водят битки в професията си. За да коригирате този проблем, поставете прожектор или лампа, насочени към покрива.

 

Храсти на алеята6. Храстите и цветята са благоприятни, защото подобряват ци на къщата. Те трябва да виреят добре и да не пречат на преминаването по пътеката; ако са прекалено големи, ги подкастрете.

 

Веранда с колони7. Въпреки че верандите са елегантно преддверие и красиво допълнение към къщата, внимавайте с поддържащите колони. Те не бива да са прекалено големи и близо до вратата. Кръглите колони са за предпочитане пред квадратните, които могат да доведат до фалит. За да коригирате квадратна колона, спуснете по ръбовете увивни растения. Потискащата колона може да се коригира с огледало, поставено на нивото на очите или с думите "Бъди благословен", написани на колоната. (надписът прилича на чудодейно универсално лекарство)

Извита пътека8. Пътеките, водещи към вратата, могат да бъдат извити. Желателна е равномерната дъга, както и растенията край нея.

* редактор - Банко Пиронков, консултант по Фън Шуй

Източници за Фън Шуй
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки
прегледи 7499

Препоръчани продукти

Коментари за Вход към сградата

  Подобни статии

  Естествени земни форми

  Естествени земни форми

  Която и Фън Шуй система да се използва, първото нещо за наблюдение е влиянието на по-обширен район о...
  Входната врата

  Входната врата

  Предната врата трябва да се отваря навътре, а не навън. Врати, които се отварят навън, обезкуражават...
  Трапезарията

  Трапезарията

  Трапезарията трябва да е просторна, уютна и приветлива. Атмосферата на тази стая е почти толкова важ...
  Спалнята

  Спалнята

  Около една трета от живота си ние прекарваме в спалнята. В тази стая искаме да се отпуснем и да засп...
  Дневната

  Дневната

  Дневната трябва да бъде приветлива и да отразява вашата личност и вашите интереси. Вие трябва да се ...