Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Фън Шуй  »  Фън Шуй правила  »  Деветте основни лечения  »  Живи обекти

Деветте основни лечения

Деветте основни лечения

Живи обекти

Живите обекти под формата на растения, цветя и рибки в аквариум, освен че са декоративни допълнения могат и да генерират Ци.

Растения

Корекция на ъгъл на взаимоотношенията с дърво

Те могат да се използват извън и вътре в къщата. В класическия пример с ъгъла на взаимоотношенията едно дърво може да се засади в ъгъла на секцията на взаимоотношенията и по този начин символично да направи къщата квадрат, с което ще генерира Ци.

Растенията и дърветата са съществена част от околната среда. Освен че разкрасяват пейзажа и пречистват въздуха, те могат, ако са разположени стратегически, да генерират или уловят Ци, или да отклонят и забавят Ша Ци. Растенията са много важно средство за Фън Шуй.

Стайните растения и цветя имат склонност да повишават Ци на всяко място. По този начин помагат на дебалансираните ъгли. Жилища и офиси, които са приятни и гостоприемни, често имат живи растения, радващи окото. Растенията с овални листа са за предпочитане пред тези с остри и шиповидни.

Аквариуми

Аквариум и каса за таксуване

Като Фън Шуй корекция те могат да бъдат много мощни. Водата символизира приемствеността към други форми на енергия. Рибата непрекъснато се движи и така генерира Ци.

Интересно е да се отбележи, че в печелившите китайски ресторанти винаги има аквариуми. Обикновено са близо до касата за таксуване или входната врата. Парите се приемат като форма на енергия и рибите в съда ги привличат. Фигурата илюстрира прост пример за такова разположение.

Броят на рибите също е важен и затова никога няма да видите четири в аквариум, тъй като тази дума за китайците е нещо като думата смърт. Осем е най-мощната цифра, но и останалите цифри могат да се ползват.

Аквариум в ъгъла на богатството

Един мъж, който не знае нищо за Фън Шуй, си направил голям аквариум. Бизнесът му си вървял тихо и той имал излишно свободно време. Интуитивно той поставил рибите в ъгъла на богатството на къщата, както и на самата стая. За две седмици неговият бизнес претърпял бум и той бил принуден да работи на две смени, за да задоволи търсенето. Неговият бизнес продължава да процъфтява, тъй като той поддържа своята рибна колекция. Сега той притежава общо три аквариума.

* редактор - Банко Пиронков, консултант по Фън Шуй

Източници за Фън Шуй
Рейтинг: 3.0/5 на базата на 1 оценка
прегледи 4641

Препоръчани продукти

Коментари за Деветте основни лечения

  1. .

    Много интересна статия, ще обмисля съветите

Подобни статии

Входната врата

Входната врата

Предната врата трябва да се отваря навътре, а не навън. Врати, които се отварят навън, обезкуражават...
Трапезарията

Трапезарията

Трапезарията трябва да е просторна, уютна и приветлива. Атмосферата на тази стая е почти толкова важ...
Спалнята

Спалнята

Около една трета от живота си ние прекарваме в спалнята. В тази стая искаме да се отпуснем и да засп...
Дневната

Дневната

Дневната трябва да бъде приветлива и да отразява вашата личност и вашите интереси. Вие трябва да се ...
Структурни елементи

Структурни елементи

Изглежда, че в условията на съвременния живот интериорният фън шуй ни въздейства повече от екстериор...