Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Фън Шуй  »  Фън Шуй правила  »  Деветте основни лечения  »  Ярки предмети

Деветте основни лечения

Деветте основни лечения

Ярки предмети

Кристали

Корекция на ъгъл на взаимоотношенията с кристал

Класическите кристали на Фън Шуй са малки сферични оловно-стъклени кристали, а не обикновено срещаните розов или жълт кварц. Те генерират Ци, като привличат светлинната енергия, и в резултат на това често се образува дъга по стените на стаята, където са поставени (но само когато са директно огрени от слънцето). Бихме могли да поставим един кристал на прозореца, както е показано на фигурата, който би събирал енергия за "негативното пространство" на липсващия ъгъл.

Обитателите на апартаменти или работещите в офиси с липсващ "ъгъла на взаимоотношенията" може да си помислят: "Как бих могъл да направя това?  Аз нямам прозорци на тази височина, а не мога да се обърна към съседите, за да заградя ъгъла, който ми липсва." Точно в този случай се използва следващото лечение на Фън Шуй - огледалата.

Огледала

Корекция на ъгъл на взаимоотношенията с огледало

Огледалата, вероятно най-универсалната форма на лечение, използвана от Фън Шуй, служат, за да доведат Ци, когато негативното пространство дебалансира формата на мястото. За горния пример енергията може да бъде привлечена към липсващия ъгъл чрез поставяне на огледала по стените на кое да е от посочените места.

Огледалата са винаги от полза, когато са в съответствие с обстановката. Но какво става, ако големите огледала са неудобни за помещението? Или ако сте сложили мебели точно по тези стени? Какво ще направите? Отново си припомнете основните енергетични правила на Фън Шуй. Символизмът и желанието за корекции винаги са достойни за уважение и разбиране. Може да е възможно да се използват символично малки огледалца, поставени зад мебелите или картините и пак да се постигне същият резултат. Ако това е единствената ви възможност, използвайте я и вижте през следващите няколко месеца дали животът ви постепенно се балансира. Ако не се получи, може би ще е необходимо да разгледате други възможни аспекти за промяна на обстановката. Огледалата могат да се използват също, за да отразяват Ци отвън.

Привличане на енергия отвън с огледало

Примерите до този момент се отнасяха до идеята за балансиране формата на къщата като цяло. Същите принципи са в сила и при стаите в жилището. На фигурата е илюстриран пример вътре в къщата, който ще ви помогне да си изясните концепцията за липсващите ъгли и използването на огледало за привличане на енергията на това негативно пространство.

Огледало привлича енергия в негативно пространство

Илюстрирани са условията при които се развива един дребен бизнес в дневната на типична къща от предградията. Собственикът виждал трудности при привличането на помощници в бизнеса си. Формата на пространството, в което той работи, била изследвана и "я, какво съвпадение" - откри се, че напълно липсва "ъгълът на полезните хора". С помощта на огледало на стената почти веднага били открити помощници. Седмица по-късно собственикът имал няколко оферти за помощ от различни хора, докато преди това всеки работен ден той трябвало сам да си търси клиенти.

Огледалата за лечение на негативното пространство не служат само като светлоотразители.

Светлини

По подобен начин и електрическата светлина също може да създава Ци в ъгли, които имат нужда от корекция.

* редактор - Банко Пиронков, консултант по Фън Шуй

Източници за Фън Шуй
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки
прегледи 4842

Препоръчани продукти

Коментари за Деветте основни лечения

  1. .

    Много интересна статия, ще обмисля съветите

Подобни статии

Структурни елементи

Структурни елементи

Изглежда, че в условията на съвременния живот интериорният фън шуй ни въздейства повече от екстериор...
Езера

Езера

Езерата и басейните също влияят на фън шуй. Езерото или всякакъв водоизточник на територията или бли...
Кухнята

Кухнята

Разбира се, в предишните времена кухнята в много отношения е била центърът на дома и семейството се ...
Банята

Банята

Тоалетната и банята са изключително важни стаи в къщата, тъй като те са местата, където водата (пари...
Пътища

Пътища

Много домове не се намират близо до океан или река, но почти винаги са до пътища с трафик и движение...