Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Фън Шуй  »  Фън Шуй в екстериора  »  Езера

Езера

Езера

Езерата и басейните също влияят на фън шуй. Езерото или всякакъв водоизточник на територията или близо до имота са благоприятни. Декоративното езеро ще помогне на притежателя си да постигне ново ниво на просперитет. Собствениците трябва да се стараят да поддържат водата - символ на парите - чиста и прясна, още по-добре ако в нея плуват рибки. Калната, застояла вода означава нечисти, придобити по съмнителни пътища печалби; рибата носи добър късмет.

Големината и разположението на езерото трябва да са съобразени с парцела. Декоративният водоизточник трябва да е достатъчно близо до къщата, така че обитателите да се възползват от водната ци. Но ако басейнът е твърде близо или е прекалено голям, къщата ще се задушава под силните удари на ци, причиняващи най-различни нещастия. Свръхдозата ин енергия и влагата водят до кожни проблеми и заболявания на белите дробове и отслабват ци на обитателите, които не могат да успеят в кариерата си.

Корекция: За да увеличите разстоянието до неудобно близкия водоизточник, прокарайте широка пътека от езерото до къщата. За да туширатеголям басейн, инсталирайте лампа, направете каменна градина или засадете дърво от другата страна на къщата срещу басейна. Това уравновесява и разширява владението на къщата, разсейва вредните въздействия на силната ци на водата.

Плувните басейни се подчиняват на същите правила като декоративните езера. Най-добра е бъбрековидната форма, разположена с вътрешната извивка към къщата. Ако басейнът е правоъгълен, избягвайте ъгълът да е насочен към къщата. Ето няколко примера.

Балансиране на езеро1. Обитателите ще бъдат щастливи и известни, особено ако балансират силното влияние на езерото с два прожектора, насочени към гърба на къщата.

 

Езеро 22. Обитателите ще са заобиколени от хора, готови на драго сърце да им помогнат.

 

Две езера с мост3. Двете езера в имението трябва да са с еднаква големина.

Корекция: Постройте мост, който да ги свързва.

 

Балансирано езеро4. Това положение е подобно на 1, но големината на езерото тук е в равновесие със съответната къща и способства за финансите и известността.

 

Езеро с недобра извивка5. Ако извивката на езерото се извръща от къщата, обитателите ще разполагат с пари, но непрекъснато ще ги губят - средствата ще изтичат между пръстите им.

Корекция: Инсталирайте в ъглите на парцела прожектори, които да осветяват покрива на къщата.

 

Езеро с оптимална форма6. Оптималната форма за езеро е извитият към къщата полумесец, който сякаш я обгръща. Домът ще се радва на голямо богатство; парите остават вътре, а кариерата непрекъснато се развива.

 

Езера от двете страни7. Обитателите ще се радват на добра кариера и голямо признание. Вода отпред и отзад е в противоречие с предписанията на Школата на формата.

 

Езера диагонално8. Обитателите ще се радват на хубав брак и научни успехи. Недейте да строите остров или белведер в езерото от дясно, защото когато единият съпруг си е вкъщи, другия ще отсъства. Вода отпред и отзад е в противоречие с предписанията на Школата на формата.

 

Басейн с прави ъгли9. Ако езерото или плувният басейн имат ръбеста или правоъгълна форма и някой от ъглите сочи към къщата, обитателите ще боледуват или ще губят пари.

Корекция: Инсталирайте фонтан или посадете растения, за да защитите дома от ъгъла. Фонтанът усилва Ша, защото е от същия елемент като басейна.

* редактор - Банко Пиронков, консултант по Фън Шуй

Източници за Фън Шуй
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки
прегледи 5926

Препоръчани продукти

Коментари за Езера

  Подобни статии

  Пътища

  Пътища

  Много домове не се намират близо до океан или река, но почти винаги са до пътища с трафик и движение...
  Земни парцели

  Земни парцели

  Квадратните и правоъгълните парцели са за предпочитане. Но височината, широчината, наклонът и посока...
  Дървета

  Дървета

  Дърветата и озеленяването допълнително подобряват фън шуй на пейзажа. Те изпълняват множество важни ...
  Вход към сградата

  Вход към сградата

  Външният вход към сградата - прагът между дома или офиса и външният свят - е ключов фактор във фън ш...
  Офисът

  Офисът

  За много китайци фън шуй заема жизненоважно място в изкуството на бизнес управлението. Всъщност сега...
  Интериорните врати

  Интериорните врати

  В идеалната къща, апартамент или офис потокът на ци трябва да е равномерен като кръвообращението на ...