Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Фън Шуй  »  Принципи на Фън Шуй  »  Елементи на геомантията  »  Естествени земни енергии

Елементи на геомантията

Елементи на геомантията

Естествени земни енергии

Напоследък проучванията потвърдиха, че уважението, което са имали древните хора към земята под каквато и да е форма, е било добре основано. Много лекари в Европа са забелязали съответствието между болестите на хората и местата, където естествените земни енергии са извън баланс. Тези земни енергии се назовават с различни имена - от "увреждащи земни лъчи" до "геомантичен стрес", или "отрицателни земни енергии". Откривани с махало, багети или с техники за гадаене, се смята, че те са спусъкът за много болести. Отрицателните енергии изглежда разстройват енергийното и физическото тяло на човека чрез намаляване възможността на имунната система да се бори с болестта.

Тези енергии обикновено се разпознават като енергии, създадени на повърхността на земята от геологични разломи, подземни водни течения и геомагнитни енергии. Забелязано е, че ако хората прекарват много време по тези места, т.е. ако леглото или бюрото им е над тези дебалансирани енергии, вероятно е да се почувстват изморени, апатични, не много добре, въпреки най-добрите грижи, които модерната медицина може да им окаже. Често след няколко корекции в земните енергии хората започват да възстановяват здравето си.

Настройването на тези енергии не трябва да се приема като лек за всяка болест, макар това със сигурност да е тема, достойна за изследване във връзка с традиционната и модерната медицинска практика, за да се решат по-озадачаващи здравословни проблеми при някои хора. Месторазполагането на жилището често е причина за постоянното болестно състояние при хората.

Трудно е да се влияе на земните енергии, но Фън Шуй има средства, с които да намалим тяхното вредно влияние.

* редактор - Банко Пиронков, консултант по Фън Шуй

Източници за Фън Шуй
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки
прегледи 2484

Препоръчани продукти

Коментари за Елементи на геомантията

  1. .

    По отношение на новите строителни материали искаМ да кажа следното. Санирането на жилищните постройки във днешно време е повече въпрос на бизнес и печалби, отколкото на потребност. В нашата географска ширина, ползата от тази изолация със стиропор е минимална, но вредата е значителна. Стиропора е химическо искуствено вещество, което излъчва вредна негативна енергия. Опитайте да полежите на стиропорна плоча и ще го почувствате. Същото се отнася и за зидария от блоковете ИТОНГ. Итонга може да бъде още по вреден със своето негативно излъчване, тъй като цялото помещение може да бъде изградено от него. Хора помнете. Човечеството страда най вече, от НЕВЕЖЕСТВО, ЗАБЛУДИ И СУЕТА

Подобни статии

Деветте основни лечения

Деветте основни лечения

Съществуват основни лечебни средства за променяне, усмиряване или повишаване на ци. Прилагани както ...
Структурни елементи

Структурни елементи

Изглежда, че в условията на съвременния живот интериорният фън шуй ни въздейства повече от екстериор...
Езера

Езера

Езерата и басейните също влияят на фън шуй. Езерото или всякакъв водоизточник на територията или бли...
Кухнята

Кухнята

Разбира се, в предишните времена кухнята в много отношения е била центърът на дома и семейството се ...
Банята

Банята

Тоалетната и банята са изключително важни стаи в къщата, тъй като те са местата, където водата (пари...