Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Фън Шуй  »  Принципи на Фън Шуй  »  Елементи на геомантията  »  Строителни материали и дизайн

Елементи на геомантията

Елементи на геомантията

Строителни материали и дизайн

От Индустриалната революция насам се използват все повече и повече различни строителни материали. Понякога те влияят неблагоприятно върху здравето. Съзнанието ни непрекъснато е бомбардирано от създаването и използването на нови строителни материали в заобикалящата ни среда. Достатъчно е да се сетим за разпространението на азбеста, маслените бои и напоследък внедрените пластмаси и лепила, които продължават да отделят вредни газове до 18 месеца след първоначалната им употреба.

По подобен начин строителните системи също са засегнали живота на много хора в различни сгради. Идеята за синдрома "болна сграда" винаги се взема под внимание от геомантията при всяко проучване.

Трябва да сме внимателни при избора и приложението на строителните материали, строителните системи и техния дизайн.

Изборът на материал и на дизайн на всяка сграда я определя по принадлежност към някой от Петте елемента. Тогава тя влиза в определени взаимодействия с ландшафта, който също може да се представи чрез някой от Петте елемента. Когато това бъде отчетено още във фазата на проектиране, може да се получи предварително добро съчетание на земните енергии около сградата и да се избегнат много проблеми.

* редактор - Банко Пиронков, консултант по Фън Шуй

Източници за Фън Шуй
Рейтинг: 5.0/5 на базата на 1 оценка
прегледи 1909

Препоръчани продукти

Коментари за Елементи на геомантията

  1. .

    По отношение на новите строителни материали искаМ да кажа следното. Санирането на жилищните постройки във днешно време е повече въпрос на бизнес и печалби, отколкото на потребност. В нашата географска ширина, ползата от тази изолация със стиропор е минимална, но вредата е значителна. Стиропора е химическо искуствено вещество, което излъчва вредна негативна енергия. Опитайте да полежите на стиропорна плоча и ще го почувствате. Същото се отнася и за зидария от блоковете ИТОНГ. Итонга може да бъде още по вреден със своето негативно излъчване, тъй като цялото помещение може да бъде изградено от него. Хора помнете. Човечеството страда най вече, от НЕВЕЖЕСТВО, ЗАБЛУДИ И СУЕТА

Подобни статии

Пътища

Пътища

Много домове не се намират близо до океан или река, но почти винаги са до пътища с трафик и движение...
Земни парцели

Земни парцели

Квадратните и правоъгълните парцели са за предпочитане. Но височината, широчината, наклонът и посока...
Дървета

Дървета

Дърветата и озеленяването допълнително подобряват фън шуй на пейзажа. Те изпълняват множество важни ...
Вход към сградата

Вход към сградата

Външният вход към сградата - прагът между дома или офиса и външният свят - е ключов фактор във фън ш...
Офисът

Офисът

За много китайци фън шуй заема жизненоважно място в изкуството на бизнес управлението. Всъщност сега...
Интериорните врати

Интериорните врати

В идеалната къща, апартамент или офис потокът на ци трябва да е равномерен като кръвообращението на ...