Назад до Елементи на геомантията

Елементи на геомантията

  1. Елементи на геомантията
  2. Естествени земни енергии
  3. Електромагнитни енергии
  4. Строителни материали и дизайн

Строителни материали и дизайн

От Индустриалната революция насам се използват все повече и повече различни строителни материали. Понякога те влияят неблагоприятно върху здравето. Съзнанието ни непрекъснато е бомбардирано от създаването и използването на нови строителни материали в заобикалящата ни среда. Достатъчно е да се сетим за разпространението на азбеста, маслените бои и напоследък внедрените пластмаси и лепила, които продължават да отделят вредни газове до 18 месеца след първоначалната им употреба.

По подобен начин строителните системи също са засегнали живота на много хора в различни сгради. Идеята за синдрома "болна сграда" винаги се взема под внимание от геомантията при всяко проучване.

Трябва да сме внимателни при избора и приложението на строителните материали, строителните системи и техния дизайн.

Изборът на материал и на дизайн на всяка сграда я определя по принадлежност към някой от Петте елемента. Тогава тя влиза в определени взаимодействия с ландшафта, който също може да се представи чрез някой от Петте елемента. Когато това бъде отчетено още във фазата на проектиране, може да се получи предварително добро съчетание на земните енергии около сградата и да се избегнат много проблеми.

* редактор - Фън Шуй

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Георги Петров
По отношение на новите строителни материали искаМ да кажа следното. Санирането на жилищните постройки във днешно време е повече въпрос на бизнес и печалби, отколкото на потребност. В нашата географска ширина, ползата от тази изолация със стиропор е минимална, но вредата е значителна. Стиропора е химическо искуствено вещество, което излъчва вредна негативна енергия. Опитайте да полежите на стиропорна плоча и ще го почувствате. Същото се отнася и за зидария от блоковете ИТОНГ. Итонга може да бъде още по вреден със своето негативно излъчване, тъй като цялото помещение може да бъде изградено от него. Хора помнете. Човечеството страда най вече, от НЕВЕЖЕСТВО, ЗАБЛУДИ И СУЕТА
Виж още отзиви
Коментирай
loading...