Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Фън Шуй  »  Фън Шуй в екстериора  »  Земни парцели

Земни парцели

Земни парцели

Къща на склонКвадратните и правоъгълните парцели са за предпочитане. Но височината, широчината, наклонът и посоката на хълма също се вземат под внимание. Дори на планински склон, равният парцел е по-добър от стръмния. По принцип, ако парцелът е наклонен, разположете къщата в по-високата част на земята, вместо в по-ниската част. Когато обаче земята се спуска надолу от къщата, ци, възможностите и парите ще се опитват да се изтърколят надолу.

Корекция: За да балансирате високите и ниските части на неравен терен, поставете лампа или прожектор, които да връщат обратно ци и парите.

Трапецовидни парцелиИзбягвайте върховете на хълмовете, които излагат къщата на брулещите ветрове. Трапецовидните парцели е по-добре да се стесняват откъм задната страна. Това осигурява една странна, смесена метафора: формата на парцела наподобява "боклукчийска кофа" и събира в себе си всмуканата хубава ци. Тази конфигурация може да се разглежда и като парцел-мида, затова къщата трябва да се построи в средната част на мидата, за да задържа ци и парите. (Според Лилиан Ту, специалист по фън шуй и автор на много книги по темата, по-добре е, ако парцелът е с тясна предна страна; това задържа парите в обитателите. Явно, както и при много други неща, това е въпрос на тълкуване и лична преценка)

Ако парцелът е по-тесен отпред, бъдещето на обитателите постоянно ще се свива и стеснява.

Корекция: Оформете отпред извивка, като използвате цветя, каменна пътека или автомобилна алея, така че конфигурацията да наподобява на портмоне.

Парцелите с неправилна форма представляват още по-голямо предизвикателство за специалиста по фън шуй.

Парцел скорпионТворческата намеса обаче може да съживи и да направи благоприятна неправилната форма. Необичайно оформените парцели понякога пораждат чувство за обърканост в обитателите, затова се налага да се приложи "балансиращият метод" за коригиране на несъвършенствата. При необичайната форма на парцела, показана вдясно, осветителният стълб и двата живи плета допълват конфигурацията, като й придават солидност и прилика със скорпион, увеличавайки силата на обитателите.

Разполагане на къщата върху земния парцел

Връзката на сградата с пътя е мястото, през което възможностите, богатството и здравето влизат в дома. Разстоянието между пътя и къщата трябва да се равнява поне на половината дължина от предната до задната врата на къщата. В противен случай обитателите ще се чувстват смазани от пътя и ще трябва да се борят във всички свои начинания.

Корекция: Инсталирайте дифузно осветление или фонтан между къщата и пътя, за да насочите ци нагоре.

Другите методи включват добавяне на малък ветропоказател на покрива или, по-слабо ефективен, окачане на вятърен чан или огледало на къщата.

Идеално положение на къща в парцелРазположението на къщата трябва да допълва парцела. Къща, построена в средната третина на парцела, създава най-балансираната ситуация. Задната третина е за предпочитане пред предната част.

 

Небалансираното разположение на къщата коригирано с лампа

Корекция: Ако къщата не е в средата на парцела, посадете дърво, инсталирайте осветителен стълб или поставете голям камък в противоположния край на парцела, за да уравновесите къщата.

Видове форми на земните парцели

Къща в кръгъл перцел1. Кръглият парцел предлага много възможности за развитие и напредък в живота. Той прилича на главината на колелото, от която се излъчват всички неща. Ако в центъра на парцела се построи къща с квадратна форма - конфигурация, напомняща на древните китайски пари - обитателите ще се радват на изключително добро финансово положение.

 

Къща в квадратен парцел2. Квадратният парцел по принцип е добър. Но ако къщата се намира в предната му част, късметът на обитателите ще започва добре, но впоследствие ще се вгорчава. Най-добре е къщата да се разположи в средата на парцела за по-уравновесен живот, успешна кариера и растящо благосъстояние.

Корекция: Поставете прожектори в центъра в задната част на парцела и в двата предни ъгъла и насочете светлината към покрива на къщата.
 

Правоъгълен парцел3. Правоъгълникът в общи линии е същият като квадрата. Ако къщата е в предната половина на парцела, използвайте описаното по-горе лечение за квадратните парцели.

 

Къща в заоблен парцел4. Тази форма със заоблена предната страна е предвидлива и притежава потенциал за израстване; тя ще привлича пари и успех. Ако парцелът е заоблен отзад, а къщата се намира в центъра или в задната му част, обитателите ще водят уравновесен живот. Ако къщата се намира в предната третина на парцела, обитателите ще имат нестабилна кариера и често ще боледуват.

 

Къща в парцел с форма на ромб5. Ромбът е благоприятен. Къща, построена в средата или в предната част на парцела, ще спомага за бързото професионално развитие на обитателите. Ако къщата е в задната част, кариерата на обитателите ще бъде стабилна, но няма да се развива толкова динамично.

 

Къща в парцел с форма на диамантКъща в парцел с форма на диамант 26-7.    Къщата върху парцел с формата на диамант е добра, ако е успоредна на страните и ако входът към парцела не се намира в някой от ъглите.

Корекция: Ако къщата е ориентирана под ъгъл, балансирайте я с високо дърво, знаме на пилон или дифузно осветление зад постройката. В противен случай обитателите може да пострадат от съдебен процес, злополука или да претърпят голям катаклизъм.
 

Къща в триъгълен парцел8. Не е желателно вратата да гледа към някой от ъглите на триъгълен парцел. Вратата на къщата трябва да е обърната към равна страна. Най-доброто място за къщата е в широката част на тази опростена мидена форма, за да задържа парите. Ако къщата е в центъра и е обърната под ъгъл, финансовият път на обитателите ще се стесни и рязко ще секне. Следващото поколение също ще бъде обречено на провал; няма никаква надежда за успех.

Корекция: Поставете знаме или растение, което да уравновесява и скрива ъгъла.
 

Къща в парцел с форма на полукръг9. Парцелът във формата на полукръг е добър, особено ако къщата е построена в средата, за да имитира половината на китайска монета.

 

Къща в парцел с форма на двугърба камила10. При парцела, оформен като гърба на двугърба камила, къщата трябва да се построи в центъра, ако той е достатъчно широк. (Предницата на парцела трябва да е широка колкото височината на къщата, умножена по 2.) Не е добре къщата да се разположи в някоя от гърбиците. Ако се намира в лявата гърбица, ще пострада семейството, а ако е в дясната гърбица, децата ще имат проблеми.

Корекция: Изградете допълнение в сектор "семейство" (лечение за лявата гърбица) или в сектор "деца" (лечение за дясната гърбица) на главната спалня.

Къща в Г-образен парцел11. Г-образният парцел или теренът с липсващ ъгъл може да са неблагоприятни, защото ще отсъства някаква страна от живота на обитателите.

Корекция: Ако къщата не е вече построена, разположете я косо на главния ъгъл и поне на 6 метра от него. Зад къщата засадете високо дърво или поставете лампа и посадете нещо по продължението на липсващия ъгъл, така че успехът да идва въпреки неблагоприятната форма.

 

Къща в Т-образен парцел12. Проверявайте къде се намира входа на Т-образните парцели. Входът в основата на ствола подпомага професионалното развитие, но разколебава учението и възпрепятства помощта на околните. Ако входът се намира по продължение на напречната черта на Т-то, ще страдат бракът и финансите на обитателите.

Корекция: Посадете лоза от долната страна на рамената на Т-то.

 

* редактор - Банко Пиронков, консултант по Фън Шуй

Източници за Фън Шуй
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки
прегледи 5312

Препоръчани продукти

Коментари за Земни парцели

  1. .

    дворната врата ли се взема или тази от етажа за да се построи схемата на ба гуа
    за посоките

Подобни статии

Входната врата

Входната врата

Предната врата трябва да се отваря навътре, а не навън. Врати, които се отварят навън, обезкуражават...
Трапезарията

Трапезарията

Трапезарията трябва да е просторна, уютна и приветлива. Атмосферата на тази стая е почти толкова важ...
Спалнята

Спалнята

Около една трета от живота си ние прекарваме в спалнята. В тази стая искаме да се отпуснем и да засп...
Дневната

Дневната

Дневната трябва да бъде приветлива и да отразява вашата личност и вашите интереси. Вие трябва да се ...
Деветте основни лечения

Деветте основни лечения

Съществуват основни лечебни средства за променяне, усмиряване или повишаване на ци. Прилагани както ...
Структурни елементи

Структурни елементи

Изглежда, че в условията на съвременния живот интериорният фън шуй ни въздейства повече от екстериор...