Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Фън Шуй  »  Фън Шуй в екстериора  »  Пътища

Пътища

Пътища

Много домове не се намират близо до океан или река, но почти винаги са до пътища с трафик и движение. Тук вече започваме да виждаме как принципите се прилагат символично. Движението на трафика по пътя символизира течението на водата в реката.

Къщи на улицатаНапример Ци често ще подминава къщата или парцела в предградието, ако не се опитваме да хванем Ци от някоя улица с дървета или храсти по продължение на границата, също както хълмовете при класическата диаграма. Хората и без това го правят интуитивно, но винаги е хубаво да се започне с припомняне на основните правила. Необходимо е Ци да бъде събирана, в противен случай възможностите непрекъснато ще преминават покрай вас и дома ви.

Интензитетът на потока Ци и размерът на дърветата или храстите ще варира в зависимост от интензитета на трафика. Един булевард потенциално има повече Ци поток от тиха улица в предградията и това налага различни корекции.

Потокът Ци се определя и от друг фактор. Важно е дали пътят минава точно през предната част на имота, завива край него, или е насочен точно срещу входната врата.

Къща на Т-образно кръстовищеКъща в края на глуха улица"Най-лошото" положение е на края на Т-образно кръстовище, където домът е изложен на твърде много Ци (известна също като Ша Ци). Точно както малкото количество Ци е проблем за къщата, показана на фигурата горе - преди, така и твърде голямото количество Ци също създава проблем. В конкретния случай е така, защото Ци идва по права линия. Това е все едно някой да върви или да кара срещу вашето място; по този начин вие сте в полезрението му и той изпраща своята енергия, добра или лоша, насреща ви. Ако не отклоните или не забавите тази енергия, вашият дом или офис ще имат прекалено много Ци и ще са извън баланс. Подобна ситуация е показана на вдясно, където домът се намира накрая на глуха улица.

Можете да коригирате тези енергийни стрели, като използвате принципите на Деветте основни лечения, например, фонтани, вятърни камбанки, огледала, дървета или храсти, или други подобни корекции, които забавят и отклоняват стрелите на Ци.

Интересно е да се отбележи, че обектите от естествения пейзаж са направени не от прави линии, а от криви. Така потокът на Ци е ориентиран да се движи със завои, а не направо. Приложението на този принцип се вижда в печелившите централни универсални магазини, които преодоляват стрелите на Ци, като разполагат витрините си напред-назад и така създават "дъговидно движение" и причудливи редици от витрини, за разлика от магазините, формиращи дълги прави коридори.

Алея на Бъкингамския дворецНякои от най-известните сгради в света са използвали принципите на Фън Шуй интуитивно, без дори да знаят, че съществува това изкуство. Поглеждайки към фонтана между Бъкингамския дворец и главната алея в парка Сейнт Джеймс, ясно се вижда как Ци от алеята се отклонява и забавя.

Входна градинска пътекаДруг пример за Ша Ци може да се открие при къщи, където дълга градинска пътека води право към входната врата. Необходимо е Ци да бъде забавена, както чрез закривяване на входната пътека, така и чрез използване на корекция или лечение по протежение на алеята.

Същите тези идеи се проявяват и при бизнеса на даден човек. Ако офисът е разположен накрая на Т-образно кръстовище, често сменя собствениците си и е неуспешен. Отново хората там имат твърде много Ци вътре в сградата, което причинява на техните клиенти неудобство. Те спират да посещават това място, непрестанните промени ги отблъскват и бизнесът пропада.

Важно е да се нагажда местоположението според източника на Ци, Прекалено много Ци може да действа разстройващо, а когато има прекалено малко, възможностите ще ви подминават.

Типичен пример за Ци, която подминава сградите, са малките магазинчета, разположени в търговските центрове на предградията. С техните витрини и входни врати, разположени паралелно на коридора, потенциалните клиенти обикновено подминават магазините, без да забележат нищо, освен ако търговецът не направи нещо, за да "залови Ци". Основните корекции, базирани на Деветте основни лечения, са цветните и блестящи открити прозорци, малки флагчета, различни цветни украси, ветропоказатели и екрани, които сменят постоянно информацията.

Източници за Фън Шуй
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки
прегледи 3976

Препоръчани продукти

Коментари за Пътища

  Подобни статии

  Естествени земни форми

  Естествени земни форми

  Която и Фън Шуй система да се използва, първото нещо за наблюдение е влиянието на по-обширен район о...
  Входната врата

  Входната врата

  Предната врата трябва да се отваря навътре, а не навън. Врати, които се отварят навън, обезкуражават...
  Трапезарията

  Трапезарията

  Трапезарията трябва да е просторна, уютна и приветлива. Атмосферата на тази стая е почти толкова важ...
  Спалнята

  Спалнята

  Около една трета от живота си ние прекарваме в спалнята. В тази стая искаме да се отпуснем и да засп...
  Дневната

  Дневната

  Дневната трябва да бъде приветлива и да отразява вашата личност и вашите интереси. Вие трябва да се ...