Назад  |   Начало  »  Езотерика  »  Фън Шуй  »  Фън Шуй в интериора  »  Структурни елементи  »  Прозорци

Структурни елементи

Структурни елементи

Прозорци

Прозорците са очите и устите на дома или офиса. (Счупеното стъкло може да предизвика проблеми със зрението.) Като проводници на ци, прозорците трябва да се отварят напълно - навътре или навън - вместо да се плъзгат нагоре или надолу.

Плъзгащите се нагоре или надолу прозорци, които се отварят само до половината, пропускат ци едва с половината на капацитета си, а обитателите създават фалшиво впечатление на хората.

Въпреки че различните климатични и географски местоположения налагат своите специфични нужди, по правило прозорците със западно изложение вредят на ци на обитателите. Ослепителният плясък на западното слънце може да е прекалено настойчив и да причинява главоболие, неразумно поведение и неефективна работа. В Хонконг много фирми затъмняват и дори спускат капаците на западните прозорци, особено следобед. За още по добър резултат можете да окачите кристална топка, която да трансформира неприятния пек в цветна дъга, подобрявайки цялата стая с витализиращата сила на ци.

Горната рамка на прозореца трябва да е по-високо от най-високия обитател, защото иначе ще понижава и потиска ци на човека. Прозорците трябва да са и сравнително широки. Прозорците тип "прорез" потискат потока на ци и стесняват изгледите и възможностите на обитателите.

Прозорците са направени, за да пропускат светлина и въздух. Няма значение как са конструирани, ако изпълняват тази своя роля. Дали плъзгащ се прозорец е отворен изцяло или обикновен прозорец е открехнат наполовина, проветряването е същото и не зависи от вида на прозореца. А какво впечатление правят обитателите на другите хора, е съвсем отделен въпрос, несвързан с Фън Шуй.

* редактор - Банко Пиронков, консултант по Фън Шуй

Източници за Фън Шуй
Рейтинг: 0.0/5 на базата на 0 оценки
прегледи 3774

Препоръчани продукти

Коментари за Структурни елементи

  Подобни статии

  Естествени земни форми

  Естествени земни форми

  Която и Фън Шуй система да се използва, първото нещо за наблюдение е влиянието на по-обширен район о...
  Входната врата

  Входната врата

  Предната врата трябва да се отваря навътре, а не навън. Врати, които се отварят навън, обезкуражават...
  Трапезарията

  Трапезарията

  Трапезарията трябва да е просторна, уютна и приветлива. Атмосферата на тази стая е почти толкова важ...
  Спалнята

  Спалнята

  Около една трета от живота си ние прекарваме в спалнята. В тази стая искаме да се отпуснем и да засп...
  Дневната

  Дневната

  Дневната трябва да бъде приветлива и да отразява вашата личност и вашите интереси. Вие трябва да се ...